Blogurile mele

joi, 15 ianuarie 2015

“Shen Men” sau “Poarta Raiului”

Shen Men este un punct anti-stres recunoscut pentru faptul că scade stresul considerabil, creste fluxul de energie și îmbunătățește starea generală de sănătate a organismului. Acest punct de presupunctură reduce inflamația și poate ameliora durerea în aproape fiecare parte a corpului. Shen Men este localizat în centrul treimii superioare a urechii tale.
Folosește un bețișor de urechi din bumbac și masează ușor acest punct. Respiră profund. Apoi, ascultă-ți corpul cu atenție. Continuă să respiri profund. Când inspiri, privește spre stânga și când expiri, privește spre dreapta. În scurt timp, vei constata detensionarea și relaxarea întregului corp.

7


Auriculoterapia reprezintă utilizarea zonelor din pavilioanele urechilor, în scopul aplicării unor proceduri medicale tradiționale: acupunctura, presupunctura, reflexologia.

Acupunctura auriculară este o tehnică ce folosește punctele de pe ureche. Unii specialiști o folosesc exclusiv doar pe aceasta. Paul Nogier, medic neurofiziolog francez, a fost cel care a inițiat auriculoterapia. Este de fapt o metoda adaptată sistemului occidental.


8

Existența meridianelor și a punctelor a fost dovedită științific prin numeroase studii elaborate de către medicina cuantică. Prin introducerea în organism a unor substanțe de contrast și monitorizarea corpului uman, au fost identificate trasee ce corespund meridianelor energetice. Fiecare meridian controlează cate o funcție și/sau câte un organ. Meridianele vas guvernor și cel de concepție sunt răspunzătoare, printre altele, și de întreținerea și transportul informației la nivelul ADN-ului și ARN-ului.
Fiecare meridian are un număr fix de puncte. Pe suprafața pielii se mai găsesc puncte aflate în afara meridianelor: „puncte extrameridiane". Incluzând diferitele puncte mai puțin importante și noile puncte folosite în acupunctura urechii (auriculoterapie), precum și în diverse alte microsisteme de acupunctură, Întregul Univers al punctelor de acupunctură se ridică la cel putin 2000. Din acestea, in practica curenta a unui medic clasic acupuncturist intră doar aproximativ 150 de puncte de acupunctură. S-a demonstrat că punctele de acupunctură au proprietăți electrice, remarcându-se la acestea în mod special o rezistență electrică scăzută.

Sursa:
http://www.e-dimineata.ro/shen-men-punctul-secret-aflat-la-nivelul-urechii-tale-si-uimitoarele-sale-efecte/ 
http://www.acupunctura-provital.ro/masuratori-energetice-pe-meridiane
http://www.clarmed.ro/medicina-alternativa-cabinet-acupunctura.html