Blogurile mele

luni, 19 ianuarie 2015

Egola sau ego la pământ ?

        De ce îi este omului mai frică: de viruși și boli contagioase sau de el însuși?

       Formele-gând create și eliberate la un moment dat de către un individ nu sunt singurele care pot atinge și influența sfera lor de acțiune, căutând să se dezvolte sau cel puțin să persiste. La fel de importante sau chiar mai importante sunt emoțiile.

       Și gândurile și sentimentele hrănesc persoana care le generează și acționează asupra mediului înconjurător și celorlalte persoane cu care aceasta interacționează. În funcție de calitatea lor, de lumina și de viața din ele, acestea pot avea un rol constructiv, benefic și esențial în manifestare (iar pentru asta e necesar să fii conștient, prezent și atent) ori, din contră, pot avea o consistență nefolositoare, negativă, chiar dăunătoare. În acest caz, aceste forme-gând și sentimente neconștientizate și perturbatoare urmăresc acapararea și contaminarea generatorului lor (pers. care le produce sau le acceptă) asemenea unor larve care parazitează „gazda” în scopul de a se energiza prin acesta. Gândurile și emoțiile întreținute sau declanșate în mod repetat și intens, neconștientizate și totuși acceptate, induse din exterior sau primite din neștiință, au tendința de a se implementa și de a se activa din ce în ce mai des, până ce gazda lor, persoana care le poartă sau le transmite mai departe, uită că acestea au o sursă exterioară, nenaturală, și riscă să se identifice cu ele, cedând energie, prin care le și întreține.
         Observă-te conștient, detașându-te de eul, ego-ul și tot egoismul tău bine-crescut, concentrează-ți atenția în mod sincer și clar asupra propriei tale persoane, asupra gândurilor și emoțiilor tale și, cel mai important, asupra propriilor tale intenții, care reprezintă, de fapt. chiar baza și fundamentul acțiunilor și stărilor tale. Ascultă-ți vorbele, urmărește-ți faptele, în profunzimea și subtilitatea lor, fără a căuta să le justifici sau să le interpretezi doar la suprafață. Îndrăznește să-ți privești în față toate reacțiile, percepțiile și credințele și permite-ți să te înțelegi, să te cunoști pe tine însuți. Astfel vei trezi și aduce la suprafață cauzele și rădăcinile multor „viruși” contactați sau împrumutați de-a lungul existenței, apărute și dezvoltate în urma unor exemple negative acceptate și urmate sau a modului de viață nesănătos. Indiferent dacă aceste intenții, forme-gând sau emoții sunt generate conștient sau la nivel subconștient, indiferent dacă sunt declanșate din exteriorul nostru (prin ceilalți) sau din interior, indiferent dacă au fost induse dinafară sau au luat naștere în interior din propria noastră voință, noi, oamenii, avem puterea de a le discerne, de a le ține sub observație și control și, totodată, de a le dezenergiza complet, precum se smulg buruienile dintre răsaduri, încetând astfel a le mai aduce vreodată în manifestare. Desigur, ele vor mai insista probabil să te deranjeze și să te păcălească să le găzduiești iar, prin diferite mijloace și persoane însă, fiind deja trecute prin propriul tău filtru de înțelegere, acum le recunoști și le „administrezi” prudent, vigilent.
         Transmutarea formelor-gând și a emoțiilor este o acțiune posibilă și poate fi și permanentă, pentru că indiferent de natura și gradul lor de lumină/vindecare, gândurile și stările noastre de zi cu zi pot fi mereu îmbunătățite, „șlefuite” și alchimizate tot mereu spre a căpăta o nouă formă prin care, în loc să paraziteze și să agreseze, să susțină întreaga înțelegere și dezvoltare a omul ca întreg, ca și ființă spirituală universală.
         Permite-ți, Minte, să te eliberezi de suferința psihologică apăsătoare și degenerativă, înțelegând chiar acum că aceasta a fost creată, determinată și susținută de alegerile tale conștiente sau subconștiente, prin care ai găzduit și ai hrănit niște stări inferioare, parazitare. 

Dincolo de dualitatea iluzorie, dincolo de hologramele și paravanele lumii acesteia, dincolo de tot ce ți s-a spus ori ai văzut la alții, este adevarul, este calea și este viața. 

Poți să fii un simplu teren de luptă sau de cules pentru demiurgul corupt și pentru sistemul demiurgic dual, sau poți să începi chiar acum „să cureți câmpul ca să aibă loc să aterizeze îngerii” , precum zicea și Nichita Stănescu. Și mai poți, oricând, a fi, o lumină pentru tine însuți. Propriul tău Soare, la lumina și căldura căruia răsadurile tale cresc natural și sănătos, benefic pentru tine și pentru oricine.
De ce acum? pentru că doar acum există. 

"Omului ii este frica de timp, iar timpului ii este frica de piramide". Vechi proverb egiptean




De ce îi este frică „întunericului” de lumină?
Pentru că întunericul separă, dezorientează și acoperă, în timp ce lumina unește, trezește, sfințește și destăinuie.
Așadar, o țară unită, un popor unit, un grup de indivizi cu valori și idealuri comune reprezintă o reală forță, o torță, o sursă de inspirație și un bun exemplu. 
Un gând pozitiv, născut din lumină și iubire, dizolvă instant o mie de gânduri negative, născocite sau inspirate de negativ. O intenție frumoasă și universal benefică poate modifica evoluția întregii omeniri, poate naște noi planete ori le poate devia traiectoria, ori generează, la rândul ei, minunate și mirifice idei.
Niște cuvinte rostite din inimă și închinate pământului, Universului, au puterea de a șterge din matrice și din spațiu de până la o mie de ori mai multe cuvinte rostite de rău, de minciună și de viclenie. 
Revenind la transformarea întunericului în lumină, asa precum pocnesc larvele sau drăcușorii când sunt expulzați/ exorcizați din matrice și din structurile energetice pe care le-au parazitat, tot asa, în macrocosmos se produc și fulgerele, iar în oricare dintre situații, sunetul este o descărcare și în același timp o dizolvare, astfel încât din miezul elementelor să se reanimeze și să vibreze vitalul, primordialul din ele- acea scânteie dincolo de timp și spațiu, originea și destinația lui minus se aprind în locul/ miezul în care „terenul” a fost curățat.
În concluzie sau în fine... probabil de aceea predomină iadul (negativul/ întunericul) aici: nu pentru ca ar domina și nici pentru că are mai mulți fani slujitori, ci pur și simplu pentru că aici l-a adunat și condensat plus-ul, ca să-l convertească la Pozitiv, ca să-l adune la infinit, apoi să îl ridice la puterea a 2 a și astfel să-l sustragă din dualitate. Încet, clar și sigur.
Timpul stă-n loc pentru toate.