Blogurile mele

vineri, 23 ianuarie 2015

Inima- portal și punte

 „Creând o punte de comunicare între minte și inimă dai o forță extraordinară scopurilor și intențiilor tale. Sincronizând energia inimii cu funcțiile creierului și învățând să accesezi la comandă starea de coerență poți face lucruri imposibile, lucruri pe care altfel nu le-ai putea realiza. Creierul poate identifica ce lucruri trebuie schimbate, dar câmpul energetic emis de inimă este cel care aduce în manifestare aceste schimbări.”
— Doc Childre și Howard Martin, Institutul de cercetare HeartMath

Reflexoterapie prin reflectare

Cât de des îți amintești și îți conștientizezi tălpile -minunatele tale instrumente de pășit și simțit pământul sub tine? Desigur, toți ne spălăm pe picioare și ne îngrijim bătăturile și ne tăiem unghiile și alte proceduri de estetică și întreținere corporală; și totuși câți dintre noi știm, în prezent, că ele au nevoie de o susținere mai deosebită, de o ancorare reală și conștientă în venele planetei și nu doar de pantofi din piele de animale create de Dumnezeu, piele pe care oamenii și-au imprimat etichetele și firma? De ce astăzi se poartă că cine trăiește pe „picior mare” sigur poartă încălțăminte cu nume de designeri faimoși și calcă pedala unei fiare cu siglă nemțească? Ce parte din întreg cinstim oare, înafara de noi și principiile noastre despre fi(in)ță, atunci când călcăm pământul în astfel de termeni? Să fie de vină asfaltul că se poartă tocurile înalte și subțiri sau chiar pentru ele a fost asfaltat pământul? Roțile mai merg pe terenuri neasfaltate însă tocurile se afundă. 
Când ai încălțat ultima oară un desculț?
Îți amintești când, ultima dată, desculț, ai pășit pe pământ sau te-ai plimbat printr-o livadă? 
Nu prea? 
Nici eu...
Să stăm liniștiți, tălpile noastre își poartă, dintotdeauna și dincolo de timp, amprenta, greutatea, amintirile și vastitatea, uneori chiar mai prezente, mai atente și mai conștiente de pășire decât suntem noi, oamenii.   







Identificarea automatismelor

Stăpânul este Conștientul și slujitorii sunt automatismele mentale care se regăsesc în subconștient. 

Aceștia au o libertate de acțiune mică, pot improviza dar numai puțin.

Conștientul este singurul capabil să hotărască ce să facă în circumstanțele cu adevărat noi. Bineînțeles, pentru ca aceasta să fie posibil, conștientul ar trebui să fie treaz permanent și să vegheze dacă automatismele mentale sunt sau nu potrivite ori personale în diverse circumstanțe. 

Respectă-ți memoria, caută s-o împrospătezi cu inițiativa și analiza lucidă permanentă.

Odată trezită, conștiința trebuie menținută trează și în acest sens ea trebuie să fie antrenată, spre a se efectua astfel de la sine armonizarea psihică individuală.

Detașarea și întreruperea manifestării automate a vechilor automatisme sunt posibile printr-o practică focusată și constantă a „amintirii de conștient” și a armonizării psihice individuale.

Alcătuiește o listă cu automatismele pe care le identifici la tine. Descrie-le, numește-le și străduiește-te să le înțelegi și să te recunoști responsabil de acestea. Întreabă-te căror cauze au fost datorate astfel de automatisme, ce efect au ele și dacă chiar îți slujesc ție și visului tău.

Este imperios necesar pentru conștientul tău să înceteze a se mai identifica cu diferite automatisme mentale pe care tot el le creează, conștientizând că el are o natură diferită de a lor, că tot el, conștientul, le-a produs la un moment dat în trecut si tot el le poate distruge ori înlocui oricând este benefic și contribuie la armonizarea și sfințirea universului.

Zu San Li (Presopunctură)




 În ansamblu, corpul uman are 365 de puncte și 12 meridiane principale, același număr cu cel al zilelor și cu cel al lunilor dintr-un an.
Efectul acestor masaje speciale se bazează pe teoria canalelor și meridianelor care se află într-o foarte strânsă legătură  cu anumite organe ale organismului uman.
În medicina tradițională chineză, corpul este văzut ca fiind un sistem energetic și, prin urmare, acest masaj poate afecta într-un mod pozitiv fluxul de energie și activitatea funcțională a organelor.
Activarea punctului Zu San Li produce un efect de întinerire și de vindecare, întârziind procesul de îmbătrânire. În China, acest punct este cunoscut sub numele de “Punctul Longevității”, iar în Japonia sub numele de “Punctul celor 100 de boli”.
Unde este localizat punctul magic Zu San Li?
3
Punctul Longevității este localizat sub rotula genunchiului. Pentru a-l găsi, acoperă-ți genunchiul cu palma corespunzătoare genunchiului pe care-l acoperi (ex. genunchiul drept – palma dreaptă). Punctul este situat între sfârșitul degetului mic și degetul inelar, sub forma unei adâncituri între oase. Acesta este punctul magic Zu San Li.
Ce responsabilități are acest punct și de ce japonezii îl numesc “Punctul celor 100 de boli”?
Acest punct:
• controlează activitatea organelor care se află în jumătatea inferioară a corpului;
• controlează activitatea măduvei spinării în părțile responsabile de funcționarea tractului gastrointestinal, a organelor genitale, rinichilor și glandelor suprarenale;
Prin masarea punctului “celor 100 de boli” poți crește activitatea glandelor suprarenale, cele mai puternice glande care acționează ca un sistem de apărare principal al sănătății tale. Aceste glande sunt cele care secretă adrenalina, hidrocortizon și alți hormoni foarte importanți în sânge.
Prin masarea punctului “celor 100 de boli” în fiecare zi, poți normaliza activitatea glandelor suprarenale, glande care îndeplinesc următoarele funcții la nivelul întregului organism:
• Normalizează tensiunea arterială;
• Normalizează glucoza, insulina;
• Elimină procesele inflamatorii de la nivelul întregului organism;
• Reglează activitatea sistemului imunitar;
• Îmbunătățesc digestia;
• Vindecă boli ale tractului gastrointestinal;
• Tratează efectele unui accident vascular cerebral;
  • dezvoltă încrederea în sine, vindecă stresul și tensiunea și contribuie la armonia interioară.

Prin masarea punctului “celor 100 de boli” se pot vindeca mai multe boli, inclusiv banalul sughit, constipația, gastrita sau incontinența.
 Masarea acestui punct are efect rapid și o eficiență clară dacă este efectuată zilnic, timp de 10 minute,  într-o mișcare circulară, în sensul acelor de ceasornic, pentru fiecare picior în parte.

Sursa: http://www.e-dimineata.ro/punctul-care-poate-trata-100-de-boli-ce-se-intampla-daca-il-masezi-zu-san-li/