Blogurile mele

vineri, 23 ianuarie 2015

Identificarea automatismelor

Stăpânul este Conștientul și slujitorii sunt automatismele mentale care se regăsesc în subconștient. 

Aceștia au o libertate de acțiune mică, pot improviza dar numai puțin.

Conștientul este singurul capabil să hotărască ce să facă în circumstanțele cu adevărat noi. Bineînțeles, pentru ca aceasta să fie posibil, conștientul ar trebui să fie treaz permanent și să vegheze dacă automatismele mentale sunt sau nu potrivite ori personale în diverse circumstanțe. 

Respectă-ți memoria, caută s-o împrospătezi cu inițiativa și analiza lucidă permanentă.

Odată trezită, conștiința trebuie menținută trează și în acest sens ea trebuie să fie antrenată, spre a se efectua astfel de la sine armonizarea psihică individuală.

Detașarea și întreruperea manifestării automate a vechilor automatisme sunt posibile printr-o practică focusată și constantă a „amintirii de conștient” și a armonizării psihice individuale.

Alcătuiește o listă cu automatismele pe care le identifici la tine. Descrie-le, numește-le și străduiește-te să le înțelegi și să te recunoști responsabil de acestea. Întreabă-te căror cauze au fost datorate astfel de automatisme, ce efect au ele și dacă chiar îți slujesc ție și visului tău.

Este imperios necesar pentru conștientul tău să înceteze a se mai identifica cu diferite automatisme mentale pe care tot el le creează, conștientizând că el are o natură diferită de a lor, că tot el, conștientul, le-a produs la un moment dat în trecut si tot el le poate distruge ori înlocui oricând este benefic și contribuie la armonizarea și sfințirea universului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu