Blogurile mele

marți, 24 martie 2015

Exerciții pentru ochi

Vă propun 8 exerciții pentru ochi care pe mine m-au ajutat să-mi îmbunătățesc vederea:
  1. Se închid ochii și se mișcă globii oculari în sus și în jos de sase ori; se deschid ochii și privirea este îndreptata în sus și în jos de șase ori. Când privirea este ridicată se inspiră, când privirea este coborâtă se expiră. Repetați de șase ori fiecare serie.
  2. Se închid ochii și se mișcă globii oculari de la stânga la dreapta apoi de la dreapta la stânga, de sase ori. Se deschid ochii și se mișcă de la dreapta la stânga și în sens invers de șase ori. Repetați de șase ori fiecare serie.
  3. Se închid ochii și se mișcă globii oculari din colțul din stânga , de sus spre coltul din dreapta jos, apoi din colțul drept, de jos spre colțul stâng, sus, de sase ori. Se repetă mișcarea de sase ori cu ochii deschiși. Se inspiră când se execută mișcarea stânga-sus către dreapta-jos, iar invers se expiră.  Repetați de șase ori fiecare serie.
  4.  Se închid ochii și se mișcă globii oculari din colțul drept, de sus spre coltul stâng de jos și apoi invers, de șase ori. Se deschid ochii și se repetă mișcarea de șase ori. Se inspiră când se execută mișcarea din colțul drept sus spre colțul stâng jos și se expiră când globii oculari se deplasează în sens invers. Repetați de șase ori fiecare serie.
  5. Se închid ochii și se rotesc globii oculari în sensul acelor de ceasornic, începând din stânga de sase ori. Se deschid ochii și se repetă mișcarea de șase ori. Când traseul globilor oculari este stânga-sus-dreapta, se inspiră; când se deplasează dreapta -jos-stânga, se expiră. Repetați de patru ori fiecare serie.
  6. Se închid ochii și se rotesc globii oculari în sensul invers acelor de ceasornic, începând din stânga de șase ori. Se deschid ochii și se repeta mișcarea de șase ori. Când traseul globilor oculari este stânga-jos-dreapta, se inspiră; când se deplasează dreapta -sus-stânga, se expiră. Repetați de patru ori fiecare serie.
  7. Se alege un obiect aflat la distanta și se fixează cu privirea. Respirați natural, numărând respirațiile.
  8. Se alege un obiect aflat la distanta și se fixează cu privirea. Se închid ochii, apoi se deschid. Ochii se deschid pe inspirație și se închid pe expirație. Se închid și se deschid ochii de 16 ori.
Succes!
Image result for eyes on fire
 Sursa: https://inteligentacorpului.wordpress.com/2015/03/03/exercitii-pentru-ochi/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu