Blogurile mele

joi, 29 ianuarie 2015

Energetica ființei umane (2)

Peste tot, în Univers, în mediul în care trăim, și chiar în corpul nostru, există forțe nebănuite, nevăzute, de cele mai multe ori nedetectabile cu cele mai sofisticate instrumente științifice. Dacă de mii de ani culturile orientale cunoșteau și valorificau aceste forțe, în civilizația occidentală ele au pătruns mai greu (cu ajutorul învățaților din Extremul Orient), abia în ultimele decenii câștigându-și adevăratul rol. De la vechii învățați orientali, știm că există o legătură strânsă între energie și spirit. Spiritul se crează din energie, noi, oamenii suntem ființe de energie, trăind într-un univers de energie purtătoare de informație. În cercurile științifice, aceste forțe sunt cunoscute sub denumirea generică de energie subtilă.

Unele dintre aceste forțe au fost descoperite și explicate, în timp ce altele – deși suntem conștienți de prezența și acțiunea lor – se lasă în continuare cercetate. Însă un lucru este cert, recunoscut de toți: aceste forțe nevăzute ne afectează neîncetat viața de zi cu zi.
Totul depinde de noi, de cum reușim să recunoaștem aceste forțe, să le stăpânim, să le facem să acționeze în folosul nostru. Cunoscând și stăpânind energia subtilă, vom reuși să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine, să intrăm în armonie cu noi înșine și cu ceilalți, cu întregul Univers. Prin alimentație, prin programul de lucru și de odihnă, prin acțiunile noastre, dar și prin practicarea unui program de cultivare a energiei, putem deveni stăpânii propriei energii.

Putem spune că Omul este, în primul rând, o ființă energetică; corpul uman este alcătuit ca un microcosmos. Omul nu este alcătuit numai din mușchi, oase, organe interne și altele asemenea, el deține și o structura energetică foarte complexă care conduce activitatea corpului fizic.

Pământul, la rândul lui, este un uriaș camp energetic, care absoarbe și radiază energie, influențâ
nd câmpurile energetice ale omului. Cunoscând faptul că Pământul are și radiază energie, cunoscând cum funcționează această energie, putem trăi în armonie cu întregul Univers.

Câmpul energetic uman este cunoscut sub diferite denumiri – aura, biocâmp sau corp de energie bioplasmatică, denumiri îndeobște cunoscute și întrebuințate de multi oameni cu referire la semenii lor. Într-adevăr, de câte ori n-am spus despre cineva că dezvoltă o energie nebănuită? Sau că, aflându-ne în apropierea unei asemenea persoane suntem `cotropiți` de energia care emană din ea? Sau că o persoană are o aură pozitivă sau negativă?
Energia umană este asemenea câmpului electromagnetic. Omul este o ființă magnetică, dispunând de polaritate: pozitiv-negativ, nord-sud. Cuceririle actuale ale tehnicii au reușit să înregistreze aura umana pe filmele fotografice (efectul Kirlian) sau pe casete video.

Corpul fizic se manifesta în trei stări de agregare: solidă, lichidă și gazoasă. Este format, de exemplu, din oase, mușchi, sistemul circulator, sistemul nervos, creierul, glandele endocrine, etc.. Trupul este un suport format din macromolecule, cărora cele mai lente vibrații le dau viață. Aceste macromolecule ne fac să comunicăm cu solul, dându-ne senzația de greutate și de prezență a lucrurilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu